Home          Vacatures          Werknemer          Informatie          Werkgever          FAQs          Cursussen
Belastingen verzekeringen
Informatie
Belastingen verzekeringen
Reis Informatie
Opleidingen

 

  Belastingen in Nederland

 

BurgerServiceNummer

Iedereen die in Nederland werkt moet een BSN-nummer (voorheen sofinummer) hebben. Dit nummer wordt afgegeven door de Nederlandse belastingdienst op vertoon van een geldig paspoort, Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. De Belastingdienst registreert uw Hongaarse adres. Het Nederlandse bedrijf waar u voor gaat werken helpt u bij het verkrijgen van het BSN-nummer. Zonder BSN-nummer kunnen zij geen loonberekening maken in hun systeem en u dus ook niet uitbetalen. Het aanmaken van een BSN- nummer kost tijd. Houdt er rekening mee dat dat 4 á 5 weken kan duren en dus ook zo lang voordat uw eerste geld op u rekening staat.

 

Inkomstenbelasting

Wanneer u in Nederland werkt, betaalt u inkomstenbelasting. De werkgever is verplicht dit direct van het brutoloon in te houden en af te dragen aan de belastingdienst. Het bedrag wordt weergegeven op uw loonstrook, onder het kopje “Loonheffing tabel”.

Nederland kent een complex progressief belastingsysteem. Wanneer u onder een bepaald bruto jaarinkomen blijft, betaalt u geen inkomstenbelasting (de zgn. belastingvrije voet). Wanneer u hierboven komt, gaat u inkomstenbelasting betalen. Hoe meer u verdient, hoe meer u moet betalen. Het bedrijf waar u voor gaat werken voldoet aan de Nederlandse regelgeving en berekent automatisch de af te dragen belasting. Ze hebben geen invloed op de bepaling hiervan. Het Nederlandse belastingsysteem vereist dat over bepaalde uren extra inkomstenbelasting wordt ingehouden, zoals bij overuren of vakantie-uren. Hierdoor kan het netto tarief soms relatief laag uitvallen.

Het strekt te ver hier uitgebreid in te gaan op het Nederlandse belastingsysteem. Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie, neem dan contact op met uw contactpersoon. U ontvangt dan uitleg aan de hand van uw eigen loonstrook.

 

Wanneer u onregelmatig heeft gewerkt, of voor meerdere werkgevers in Nederland, kan het zijn dat u recht heeft op belastingteruggave achteraf. U moet hiervoor een aanvraag indienen bij de Nederlandse belastingdienst. Nadeel hiervan is dat wanneer u eenmaal een teruggave heeft aangevraagd, de belastingdienst u elk jaar vraagt om een belastingaangifte achteraf. Wat ook kan betekenen dat u een jaar geld terug moet betalen. Wanneer u belastingteruggave wilt aanvragen, neem dan contact op met uw contactpersoon of met Euromunka. Hij of zij zal u informeren over de mogelijkheden.

 

Ziektekostenverzekering

Iedere werknemer in Nederland moet zich verplicht verzekeren voor ziektekosten.

De bedrijven waar Euromunka mee samen werkt regelen deze verplichte verzekering voor u en  zorgen voor afdracht van de verzekeringspremie aan de verzekeringsmaatschappij.

Zodra u begint met werken in Nederland vindt registratie voor de verzekering plaats. U bent dan direct verzekerd voor ziektekosten. De verzekering dekt onder meer bezoeken aan de huisarts en (de meeste) medicijnen.  Met deze verzekering bent u ook tijdens uw vakantie in Hongarije goed verzekerd. Vraag uw contactpersoon voor u begint met werken waarvoor u precies verzekerd bent om vergissingen te voorkomen

 

Let op: Tot aan het moment dat u aan het werk gaat en vanaf het moment dat u uit dienst treedt bent u onverzekerd voor ziekte/ongevalkosten. Hiervoor kunt u eventueel in Hongarije een (reis)verzekering afsluiten.

 

info@euromunka.hu  Telefoon: 003612068792  Hongarije Boedapest 1113 Bocskai straat 77-79.
info@euromunka.hu  Telefoon: 003684950023  Hongarije Siófok 8600 Fö straat 174-176. 2e verdieping
Postadres: Euromunka Kft. Pf.: 265, H-8601 Siófok, Hongarije