Home          Vacatures          Werknemer          Informatie          Werkgever          FAQs          Cursussen
FAQs
euromunka.hu
Werknemer
FAQs
Privacy statement
Nieuws
Geschiedenis

 

Hier vindt u de meest voorkomende vragen. Heeft u na het lezen van deze website nog meer vragen neem dan contact op met één van onze medewerkers.


Wat zijn de openingstijden van Euromunka?

Euromunka heeft een kantoor in Budapest en een kantoor in Siofok. Deze kantoren zijn open op werkdagen van 09.00 uur to 17.00 uur. U kunt alleen langs komen na dat u telefonisch een afspraak heeft gemaakt.

Ik zoek werk in Nederland. Wat moet ik doen?

De snelste manier om werk te vinden in Nederland is u online te registreren. Op het moment dat wij een mogelijke baan voor u gevonden hebben wordt u gelijk gebeld door één van onze medewerkers.

Wat doet Euromunka voor mij?

Euromunka is een werving en selectiebureau die voor u een passende baan zoekt, u begeleidt in het hele traject tot aan uw aankomst in Nederland en altijd bereikbaar is voor eventuele problemen of vragen voor, tijdens en na uw verblijf in Nederland.

Wat moet ik meenemen op gesprek?

Om een zo goed mogelijk indruk van u te krijgen en een zo volledig mogelijke cv van u te kunnen maken moet u diploma’s en certificaten van behaalde opleidingen en werkgerelateerde cursussen en eventueel behaalde rijbewijzen meenemen. Voor een vlot verloop van het gesprek is het verstandig om zelf van te voren al een cv te maken met uw werkervaring er in.
Om legaal te mogen werken in Nederland hebben wij ook een paspoort of Europese identiteitskaart nodig.
Tevens is het van belang dat u een Hongaarse bankrekening (met bankpas) heeft met het daarbij behorende IBAN nummer en Swift code. Deze codes treft u aan op uw bankafschrift of kunt u opvragen bij uw bank.

Zijn er kosten aan verbonden?

Euromunka levert u een service en vraagt daar geen geld voor. Geen registratie-,administratie of verborgen kosten.

Ik heb mij online geregistreerd. Wat nu?

Als u zich online geregistreerd heeft krijgt u een bevestiging van ontvangst op u opgegeven email adres. U hoeft niet te bellen of de registratie is aangekomen. Op het moment dat we voor uw een mogelijkheid zien belt één van onze medewerkers u op met een aantal vragen en om eventueel een afspraak te maken.

Hoe kom ik in Nederland?

Of u nu met eigen auto, openbaar vervoer , het vliegtuig gaat of met iemand meerijdt, Euromunka zal u daarin adviseren en helpen met de goedkoopste oplossing te vinden.
Tevens krijgt u van ons in het Hongaars routeplanners en of reisadviezen mee.

Hoe woon ik in Nederland?

Euromunka werkt alleen met betrouwbare bedrijven die de huisvesting op orde heeft. Wij controleren dit regelmatig. Alle huizen moeten voorzien zijn van woon-,bad- en slaapkamers en een keuken. In de meeste gevallen zijn het gezinswoningen of vakantiebungalows met alles erop en eraan om op een normale manier te kunnen leven. U slaapt met maximaal twee personen op een kamer tenzij de slaapkamer bijzonder groot is. Houd er wel rekening mee dat het huizen zijn met alles erin maar dat het toch altijd anders is dan uw eigen vertrouwde huis in Hongarije.

Wat moet ik meenemen naar Nederland?

Dit hangt helemaal af van waar u naar toe gaat. Op het moment dat u een baan aangeboden krijgt en accepteert krijgt u van één van onze medewerkers op ons kantoor een lijst met wat u mee moet nemen.

Hoe krijg ik mijn salaris?

U salaris krijgt u altijd per bank betaald. Wij werken alleen met officiële bedrijven die niks zwart doen en daar wordt dan ook niet cash uitbetaald. In de meeste gevallen krijgt u wekelijks uitbetaald en bij sommige bedrijven 4 wekelijks. Deze informatie krijgt u van te voren te horen.

Hoe vraag ik teveel betaalde belasting terug en  toeslag ziektekosten verzekering?

Teveel betaalde belasting kunt u aan het eind van het jaar terug vragen bij de Nederlandse belastingsdienst. Hier moet u persoonlijk een formulier voor downloaden. Dit formulier kunt u in het Engels, Duits of Nederlands downloaden. Na invullen en opsturen helpt de belastingsdienst u verder.

Engels:

Non-Resident taxpayers’ Application or Amendment of Provisional Assessment 2009


Duits:

Antrag auf oder Änderung der vorläufigen Steuerbescheid für Steuerausländer (2009).

Hoe zit het met ziektekostenverzekering?

Wij werken alleen met officiële bedrijven die er altijd voor zorgen dat bij aanvang van uw werkzaamheden de verplichte Nederlandse ziektekostenverzekering wordt aangevraagd.Wij adviseren u wel om uw Hongaarse verzekering aan te houden om toch gewoon verzekerd te zijn onderweg naar Nederland.

Wat is een IBAN nummer en Swift code?

Om uw loon te kunnen storten op uw Hongaarse bankrekening moet het Nederlandse bedrijf Internationaal bankieren. Hiervoor heb je een IBAN bankrekeningnummer en Swiftcode nodig. Iedere Hongaarse bankrekening heeft een IBAN nummer. Deze staat op uw afschrift of is op te vragen bij uw bank. De SWIFT code is een standaard code van uw bank. Ook deze staat op uw afschrift of kunt u opvragen.

Hoe moet ik naar mijn werk?

Bij het zoeken naar een passende baan voor u houden wij er rekening mee of u eigen vervoer heeft of niet. Indien u geen eigen vervoer heeft zorgen wij in overleg met het bedrijf dat u of met iemand mee kunt rijden of op een andere manier bij uw werk komt. Dit wordt altijd van te voren met u doorgenomen.

Kan ik op vakantie?

Net zoals iedereen in Nederland heeft u recht op vakantiedagen. Het is wel erg belangrijk, in verband met de planning die uw werkgever moet maken, dat u op tijd aangeeft dat u op vakantie wilt en dat in goed overleg regelt.

Mag ik mijn familie meenemen?

In principe wordt er voor u een baan en accommodatie geregeld. Die accommodatie moet u met collega’s delen en dat kan dus niet met familie. Als u een langere tijd in Nederland wilt verblijven kunt u op den duur wel gaan kijken naar een eigen onderkomen. Houdt u er dan wel rekening mee dat de huur prijzen in Nederland aanmerkelijk hoger zijn dan in Hongarije en dat u altijd goedkoper uit bent als uw werkgever de accommodatie regelt.

Wat voor identiteitskaart heb ik nodig?

Om in Nederland te mogen werken heeft u een geldig Hongaars paspoort of Europese identiteitskaart nodig.

Ik heb een Roemeens of Bulgaars paspoort, mag ik in Nederland werken?

Helaas vallen Roemenie en Bulgarije nog onder de landen waarvoor er een werkvergunning aangevraagd moet worden. Ook als u in uw paspoort een werk- of verblijfsvergunning voor Hongarije heeft mag u niet werken in Nederland.

Mijn overuren worden zwaarder belast. Hoe kan dat?

In Nederland bestaat een complex progressief belastingstelsel. Dit houdt in dat hoe meer uren u werkt hoe meer belasting u moet betalen. Vaak komt dit erop neer dat de percentages die u over uw overuren maakt hoger zijn dan over uw gewone uren. Dit wordt door de Nederlandse belastingsdienst bepaald en niet door uw werkgever. Ieder bedrijf waarmee we werken wordt regelmatig door de overheid gecontroleerd of ze de juiste belastingen berekenen.

 

info@euromunka.hu  Telefoon: 003612068792  Hongarije Boedapest 1113 Bocskai straat 77-79.
info@euromunka.hu  Telefoon: 003684950023  Hongarije Siófok 8600 Fö straat 174-176. 2e verdieping
Postadres: Euromunka Kft. Pf.: 265, H-8601 Siófok, Hongarije