Kezdőlap          Állások          A jelentkezés menete          Rólunk           IT and Engineering          Gy.I.K.          Tanfolyamok
Gy.I.K.
euromunka.hu
A jelentkezés menete
Gy.I.K.
Adatvédelmi nyilatkozat
Hírek
Kapcsolat / Contact

 

Itt találja a leggyakrabban feltett kérdéseket. Ha további kérdése merülne fel a honlapunk elolvasása után, nyugodtan felkeresheti irodánk bármely kollégáját.


Mi az Euromunka Kft. irodáinak nyitvatartási ideje?

Az Euromunka Kft. egyik irodája Budapesten, a másik Siófokon található. Mindkét irodánk hétköznapokon reggel 10-től délután 5-ig tart nyitva. Személyes találkozó csak előzetes időpontegyeztetés alapján lehetséges mindegyik irodánkban!

Munkát keresek Hollandiában. Mit kell tennem?

Amennyiben Ön beszél angolul/németül/hollandul erős társalgási szinten/középszinten, akkor a leggyorsabb módja a hollandiai álláskeresésnek a honlapunkon kitöltött online regisztráció. Regisztrációjához kérjük, mindenképpen töltse fel részletes angol/német/holland önéletrajzát! Amennyiben az Ön munkatapasztalatainak és végzettségének ill. nyelvtudásának megfelelő munkát találunk, kollégáink egyike a lehető leghamarabb felveszi a kapcsolatot Önnel.

Mi tesz az Euromunka Kft. értem?

Az Euromunka Kft. egy munkaközvetítő cég, aki keresi a megfelelő állást Önnek, és segíti Önt a munkakeresés egész folyamata alatt, Hollandiába történő megérkezéséig.

Az Euromunka Kft. kollégáihoz az Ön hollandiai tartózkodása alatt és után is bátran fordulhat, ha bármilyen problémája vagy kérdése merülnek fel.

Mit kell magammal vinnem az állásinterjúra?

A legkedvezőbb hatás elérése és egy komplett önéletrajz elkészítése érdekében kérjük, hozza magával az interjúra a bizonyítványait (érettségi- vagy szakmunkás bizonyítvány), diplomáit, egyéb végzettségét, képesítését igazoló dokumentumait, okleveleit (pl. OKJ bizonyítvány, VCA/SCC bizonyítvány, ADR bizonyítvány, Digipass), amelyek a megpályázott álláshoz kapcsolódnak, és amennyiben rendelkezik jogosítvánnyal, kérjük azt is hozza magával.

Ha Ön már dolgozott Hollandiában, kérjük hozza magával minden rendelkezésére álló holland doukmentumát (pl. sofi-szám/BSN-szám)!

A Hollandiában történő legális munkavállaláshoz magával kell hoznia érvényes útlevelét és európai személyi igazolványát.

Az interjú gyorsabb haladása érdekében érdemes előre elkészítenie egy magyar/angol/német/holland nyelvű önéletrajzot, mely részletesen tartalmazza a munkatapasztalatait

Fontos továbbá, hogy rendelkezzen egy magyar bankszámlával (hozzá bankkártyával), plusz az IBAN és SWIFT kóddal. Ezeket a kódokat megtalálja a bankkivonatán, vagy megkérdezheti a bankjától. Tehát NEM a magyar bankszámlaszámát, hanem a külföldi bankszámlaszámát kell majd megadnia, mivel fizetésének átutalása nemzetközi tranzakció keretén belül történik

Fizetnem kell-e valamit az Euromunka Kft-nek?

Az Euromunka Kft. Magyarországon az Állami Foglalkoztatási Szolgálatnál hivatalosan bejegyzett munkaközvetítő cég, amely szolgáltatásaiért nem kér pénzt, az erre vonatkozó törvény értelmében: 118/2001 (VI. 30.) Korm. Rendelet 10§  (3) bekezdése alapján: „A magán-munkaközvetítő a tevékenységéért a munkát keresővel szemben díjat, költséget nem számolhat fel.”

Tehát nálunk nincs sem adminisztrációs, sem regisztrációs vagy más egyéb rejtett költség! SEMMI!

Regisztráltam a honlapon. Mit kell tennem ezután?

Ha regisztrált a honlapunkon, kap egy visszaigazoló e-mailt. Nem szükséges minket felhívnia, miután Ön kitöltötte a regisztrációt, az Ön adatait feldolgozzuk és bekerül adatbázisunkba. Ezután kollégáink elkezdenek az Ön végzettségének és és nyelvtudásának megfelelő állást keresni Önnek, és amint adódik egy megfelelő állásajánlat az Ön számára, kollégáink egyike felkeresi Önt a részletekkel ill. néhány kérdéssel kapcsolatban, és végül egyeztetnek egy időpontot állásinterjúra irodáink egyikében.

Hogy jutok el Hollandiába?

Az Euromunka Kft. tanácsot ad Önnek az utazásban, segítünk eldönteni Önnek, hogy melyik a legegyszerűbb és legolcsóbb mód, akár a saját autójával utazik, akár más autójában, repülőgéppel vagy tömegközlekedéssel, ezen felül ellátjuk Önt egy részletes útitervvel is!

Mit tegyek, ha nem beszélek idegen nyelven?

Az Euromunka Kft. 2011-ben elindította kezdő szintű holland nyelvtanfolyamait, amelyet 2012-től intenzív és szuperintenzív formában is biztosít az érdeklődők számára. A tanfolyamokon beszédcentrikus oktatás folyik, amelynek köszönhetően tanulóink már pár óra után meg tudnak szólalni holland nyelven. Bővebb információért figyelje weboldalunkon a Friss híreket illetve Facebook oldalunkat!

Biztosítanak-e majd szállást Hollandiában?

Az Euromunka Kft. kizárólag megbízható, leinformálható külföldi munkaerő-kölcsönző irodákkal működik együtt, akik jó minőségű szállásokat biztosítanak a munkavállaló számára. A hollandiai munkaerő-kölcsönző irodák által biztosított szállásokat rendszeresen ellenőrizzük.

Minden házban van konyha, nappali, fürdő- és hálószoba. A leggyakoribb megoldások a családi házak vagy apartman házak, amiben minden megvan a normális élethez (ágyneműt azonban nem biztosítanak!). Maximum két emberrel fog együtt lakni egy szobában, kivéve, ha ez egy nagy szoba. Kérem, vegye figyelembe, hogy ezek hiába teljesen felszerelt házak, mégsem olyanok, mint az otthona!

Mit kell vinnem Hollandiába?

Ez attól függ, melyik céggel létesít munkaviszonyt. Ha elfogadja az állásajánlatot, kap egy listát azokról a tárgyakról vagy szerszámokról, amiket az új szállására és munkahelyére kell vinnie.

Hogyan kapom meg a fizetésemet?

A fizetését minden esetben a bankszámlájára utalják. Mi csakis megbízható, leinformálható munkaerő-kölcsönző irodákkal működünk együtt, akik sohasem fizetnek készpénzben.

Az Ön fizetése függ a munkájától és a munkáltatótól, ill. a munkáltatótótl függ az is, hogy hetente vagy négyhetente kapja a fizetését. Ezt az információt megkapja az Euromunka Kft-től, mielőtt Hollandiába utazik.

Hogyan intézhetem el az adóvisszatérítés, az egészségbiztosítás, családi pótlék ill. a munkanélküli segély igénylését?

A hollandiai adóvisszatérítés, egészségbiztosítás, családi pótlék ill. a munkanélküli segély igényléséről ide kattintva olvashat részletesen.

Hogyan működik az egészségügyi biztosítás?

Az Euromunka Kft. csak legális cégekkel működik együtt, akik elrendezik az egészségbiztosítását, mielőtt elkezd dolgozni. Azt tanácsoljuk, hogy tartsa meg a magyar egészségbiztosítását is, hisz így a Hollandiába történő utazása alatt is biztosítva van.

Mi az IBAN szám és a SWIFT kód?

Ahhoz, hogy a fizetését a holland cég átutalja magyar bankszámlájára, nemzetközi tranzakciót kell végrahajtania. Ehhez szükséges az Ön IBAN és SWIFT kódja. Minden magyar bankszámlának van IBAN száma. Ezt megtalálja a bankkivonatán vagy megkérdezheti a bankjától.

Hogyan megyek a munkahelyemre?

Ha az Euromunka Kft. állást keres Önnek, figyelembe veszzük, hogy van-e autója vagy sem. Ha nem rendelkezik saját szállító eszközzel, akkor a leendő munkáltatójával való konzultáció után elintézzük, hogy valakivel együtt utazzon (a másik autójában), vagy egy másik módon utazzon Hollandiába. Ez természetesen Önnel kerül megvitatásra.

Kaphatok-e szabadságot?

Önnek is természetesen mint mindenki másnak Hollandiában joga van a fizetett szabadsághoz. Fontos azonban, hogy ezt a kinti munkáltatójával egyeztesse, mikor szeretne szabadságra menni. Ezt jóval előre tegye meg, hogy a főnökének legyen ideje megoldani a helyettesítését!

Magammal vihetem a családomat?

Ha intézünk Önnek munkát Hollandiában, akkor ez azt jelenti, hogy a szálláson a munkatársaival fog együtt lakni, és nem a családjával. Ha hosszútávon szeretne Hollandiában dolgozni, természetesen kereshet magának saját szállást. Vegye azonban figyelembe, hogy kint a bérleti díjak sokkal magasabbak, mint Magyarországon. Így a munkáltató által biztosított szállás mindig olcsóbb.

Milyen személyi igazolvány szükséges?

A hollandiai munkavállaláshoz egy érvényes magyar útlevél vagy egy európai személyi igazolvány szükséges.

Romániai útlevelem van. Dolgozhatok Hollandiában?

Sajnálatos módon romániai és bulgáriai állampolgárok csak munkavállalási engedéllyel dolgozhatnak Hollandiában. Még akkor sem dolgozhatnak Hollandiában, ha van munkavállalási engedélyük Magyarországra.

A túlóráim nagyobb adósávba esnek. Hogyan lehetséges ez?

Hollandiának bonyolult és összetett adózási rendszere van. Ez azt jelenti, hogy minél több órát dolgozik, annál több adót kell fizetnie. Ez gyakran úgy jelenik meg, hogy a túlórái magasabb adósáv kötelesek, mint a szokásos, napi munkaórái. Ezeket a szabályokat és adónemeket a Holland Adóhatóság alkotta meg, és a munkáltató nem változtathat rajtuk. Az összes cég, amivel együtt dolgozunk rendszeresen ellenőrizve vannak a Holland Kormány által, hogy megfelelően számolják-e el az adó összegeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@euromunka.hu  Telefon: +36 1 206 8792 hétköznapokon délel?tt 9.00-12.00 délután 13.00-17.00 között  1113 Budapest, XI. kerület, Bocskai út 77-79.
Magán-munkaközvetítöi nyilvántartásba vételi szám: 5529-1/2009-5100-665